Wat is WordPress?

WordPress logoWordPress is van een blog-applicatie uitgegroeid tot een CMS, een Content Management System. In goed Nederlands: een systeem om websites te maken.

WordPress is een open source applicatie. Dat wil zeggen dat programmeurs en ontwerpers uit de hele wereld bijdragen leveren aan dit systeem. Iedere website maker mag hier gratis gebruiken van maken. Hierdoor is het mogelijk met dit CMS volwaardige, professionele websites neer te zetten.

Wat heb je nodig voor een WordPress site?

Het enige dat je zelf nodig hebt om een site op te zetten met WordPress is een domeinnaam en server-ruimte. Is dat echt het enige? In praktische zin wel. Maar er is een reden voor dat je op deze site bent. Waarschijnlijk heb geen zin om uit te vogelen hoe je je site het beste kunt indelen en welke functionaliteiten nodig en handig zijn om in te zetten. Hiervoor kun je Susans Woordenweb inschakelen.

Simpeler

Het kan ook simpeler. Als je een eigen domeinnaam niet nodig vindt, omdat je bijvoorbeeld een site wil maken voor een kortlopend evenement, of over een hobby of vakantie dan kun je een wordpress.com blog (laten) maken. Lees ook het artikel over de verschillende types WordPress websites die SusansWoordenweb biedt: Blogsite en Selfhosted Website.